fbpx

Over mij

Ik leefde een leven waarin ik voortdurend op mijn tenen liep omdat ik wilde presteren. Ik legde de lat hoog, ieder nieuw project pakte ik aan. Naast prestatiedrang piekerde ik ook nog eens over wat anderen van mij zouden vinden. Ik negeerde de signalen van mijn lijf en bleef doorgaan. Tot mijn zoon geboren werd want tijdens en na zijn geboorte werd ik ziek. Ik ontwikkelde HELLP (zwangerschapsvergiftiging) tijdens de zwangerschap, na een jaar kreeg ik een hartaanval en nog een jaar later werden er aangeboren hartafwijkingen ontdekt waarna ik een open hart operatie onderging.

In die periode leerde ik intens dankbaar te zijn voor het leven, leerde ik dat er meer is tussen hemel en aarde, dat ik hier mag zijn en doen waar ik goed in ben en uiteindelijk naar een fijne plek ga. Maar nu nog niet want ik ben hier met een reden. Namelijk, anderen helpen in het vinden van hun levensdoel om daarmee een liefdevol leven te leiden. 

Rode draad coaching ontstond nadat mijn antroposofische huisarts het zaadje plantte om de opleiding tot biografisch coach te gaan volgen. Levensverhalen of biografieën hebben altijd al mijn interesse gehad. Ik ben opgeleid tot loopbaancoach maar kreeg te horen dat het verleden er niet toe doet, dat iemand nu een vraag heeft en een antwoord wil voor de toekomst. Dit standpunt begon mij steeds meer te irriteren want al mijn coach gesprekken gingen juist over dat verleden en wat het leven diegene gebracht heeft in de bijna 20 jaar dat ik als coach werkzaam ben.

 

“Een besluit neem je met hoofd, hart en handen zodat het vuur in jou gaat branden en je durft te kiezen!”

 

Ik ontdekte dat biografisch coachen een manier is om dat verleden mee te laten doen, om de rode draden of thema’s van het leven te ontwarren en te gebruiken om antwoorden te vinden. De kracht van een biograaf ligt in het luisteren en verdiepende vragen stellen. Zonder oordeel en zonder het geven van antwoorden. Het vuur zit namelijk in jezelf, het antwoord vind je door je leven onder de loep te nemen. 

Mijn periode van ziek zijn en daarna het onderzoeken van mijn eigen levensverhaal heeft me een nieuw leven gegeven waarin ik mag zijn wie ik ben. Met vertrouwen in de toekomst, dankbaarheid en rust. Ik weet waar ik JA tegen kan zeggen, ik voel dagelijks of ik nog op de goede weg ben en mijn lijf is sterker dan ooit. 

Ik gun jou dat ook, maar dan zonder een ernstige ziekte of gebeurtenis. Hoewel je dieptepunten moet meemaken om hoogtepunten te ervaren kun je, voordat het te laat is het besluit nemen om te leven vanuit je hart

Ik ben biografisch coach met een andere kijk op het leven!

 

Floortje van der Meer – Baudoin

Schrijf je in en ontvang gratis het e-book 'Manifesteer vandaag nog je diepste verlangen' inclusief podcast om de eerste stap te zetten.

>