fbpx

 Ontdek wat jij de wereld te geven hebt.

Door te kiezen met hoofd, hart en handen gaat jouw vuur branden en kun je een volgende stap zetten in je (school) loopbaan!

Past je huidige opleiding of eerste baan niet meer bij jouw kijk op de wereld en wie jij wil zijn?

Ben ik nog wel op de goede weg, welk beroep past nou écht bij mij?

Je hebt een opleiding afgerond en bent begonnen aan je eerste baan of bent in de afrondende fase van je opleiding. Je begint te twijfelen of je de juiste keuzes gemaakt hebt. Je ziet de wereld en de maatschappij veranderen en vraagt je af of het gekozen pad nog wel past bij je idealen.

Je piekert en hebt daardoor weinig energie en zin om iets te gaan doen. Je begint telkens aan iets nieuws en maakt niets af. Je hebt het gevoel niet gehoord te worden, al je ideeën en initiatieven worden in de wind geslagen. Je kijkt terug op je studie- en beroepskeuze en denkt, wat nu? Ik moet doorzetten want ik heb niet voor niets deze opleiding gedaan. Toch blijft het gevoel van onrust terug keren.

Je weet eigenlijk wel waar je goed in bent, maar je durft niet te kiezen. Wat als ik wéér een verkeerde keuze maak? Je twijfelt of je het wel kan én denkt dat wat jij te bieden hebt toch niet interessant is. Je eindigt telkens met de gedachte: ‘Ik weet het niet’

Toch voel je dat er iets moet veranderen. Wanneer je dit probleem niet nu aanpakt blijf je twijfelen wat resulteert in extreme stress en oververmoeidheid. Kortom een leven waarin je niet gelukkig bent.

Je verlangt naar houvast, duidelijkheid en rust. Je wil antwoord op de vraag: waarom ben ik hier en wat heb ik te doen?

Wil je weten hoe? Lees dan verder

Online training

Werk met vuur!

Ontdek in vijf stappen wat jij de wereld te geven hebt en waarvan jouw vuur gaat branden. Door te kiezen met hoofd, hart en handen creëer jij een steady leven met houvast, duidelijkheid én uitdaging. Hiermee kun je met een gerust hart een volgende stap zetten in je (school) loopbaan!

In vijf stappen naar een steady (loopbaan) keuze.

Wanneer je start met de online training krijg je direct toegang tot de online academy 'Vind jouw rode draad'. In de academy vind je maar liefst 6 modules (welkom & vijf stappen) die je stap voor stap doorloopt, na het afronden van een module krijg je meteen toegang tot de volgende module. Je kunt dus zelf bepalen wanneer en hoe lang je met de training bezig bent. Als je per week een module afrond heb je in ongeveer 6 weken antwoord op je loopbaanvraag

antwoord op jouw persoonlijke vraag

Uniek aan deze online training is dat je aan de slag gaat met jouw persoonlijke vraag.

Je start namelijk met een onwijs krachtige oefening waarmee je verdieping creëert in je vraag. Wanneer je vraag volledig helder is kun je ook een antwoord vinden dat werkelijk past en uitvoerbaar is.

kiezen met een holistische kijk op het leven

Door te kiezen met je hoofd, hart én handen maak je een keuze op basis van holisme.

Het universum, de wereld, het leven en jij zijn één. De training combineert je denken, voelen en willen waardoor je een keuze maakt die past bij al deze levensgebieden. 

zelf aan de slag met jouw levensverhaal

Je neemt zelf je levensverhaal onder de loep.

De training kun je elk gewenst moment starten, je doorloopt zelf de modules. De basis van de oefeningen is jouw eigen levensverhaal. Daarin vind je namelijk antwoorden.

Rode draad coaching ontstond nadat mijn antroposofische huisarts het zaadje plantte om de opleiding tot biografisch coach te gaan volgen. Levensverhalen of biografieën hebben altijd al mijn interesse gehad. Ik ben opgeleid tot loopbaancoach maar kreeg te horen dat het verleden er niet toe doet, dat iemand nu een vraag heeft en een antwoord wil voor de toekomst. Dit standpunt begon mij, na bijna 20 jaar als coach werkzaam te zijn steeds meer te irriteren want al mijn coach gesprekken gingen juist over dat verleden en wat het leven diegene gebracht heeft.  

Ik ontdekte dat biografisch coachen een manier is om dat verleden mee te laten doen, om de rode draden of thema’s van het leven te ontwarren en te gebruiken om antwoorden te vinden. De kracht van een biograaf ligt in het luisteren en verdiepende vragen stellen. Zonder oordeel en zonder het geven van antwoorden. Het vuur zit namelijk in jezelf, het antwoord vind je door je leven onder de loep te nemen. 

Mijn periode van ziek zijn en daarna het onderzoeken van mijn eigen levensverhaal heeft me een nieuw leven gegeven waarin ik mag zijn wie ik ben. Met vertrouwen in de toekomst, dankbaarheid en rust. Ik weet waar ik JA tegen kan zeggen, ik voel dagelijks of ik nog op de goede weg ben en mijn lijf is sterker dan ooit. 

Ik gun jou dat ook, maar dan zonder een ernstige ziekte of gebeurtenis. Hoewel je dieptepunten moet meemaken om hoogtepunten te ervaren kun je, voordat het te laat is het besluit nemen om te leven vanuit je hart.

Liefs, Floortje van der Meer

Vrouwen met vuur!

Safa Meskini

26 jaar

Weten waar je staat en waar je naartoe wil.

Safa weet nu waar ze staat én heeft zicht op waar ze naartoe wil. De eerste stap is het creëren van een eigen plek.

Ilana Borsje

21 jaar

Ik kan het!

Ilana weet het nu zeker! Ze gaat een HBO studie volgen. Na veel gepieker lukt het haar om met een positieve mindset het avontuur aan te gaan.

Sarah Hogenboom

18 jaar

Van twijfel naar vertrouwen

Sarah twijfelde of ze na haar MBO4 opleiding zou gaan werken of doorstuderen. Ze koos uiteindelijk voor de opleiding HRM.

Dit ga je doen in de training

1

Module 1: De weg naar een steady leven

Je leert waarom het zinvol is je levensverhaal te onderzoeken, waar een steady leven uit bestaat en waarom je dan toch de behoefte hebt om uitdagingen aan te gaan.

2

Module 2: Jouw vraag en verlangen

Je gaat met jezelf in gesprek om je vraag te verhelderen. Met een heldere vraag kun je een antwoord vinden dat werkelijk past en uitvoerbaar is. Je luistert naar een verhaal, je beschrijft waar je nu staat en waar je naar verlangt.

3

Module 3: Jouw leven en weerstand

Met een creatieve oefening breng je jouw levensloop in kaart. Ook ga je aan de slag met weerstand. Je hebt besloten dat er iets moet veranderen, je bent op weg gegaan. Maar er zijn altijd beren op de weg die je tegen houden.

4

Module 4: Jouw (werk) waarden en helpers

Je ontdekt welke waarden voor jou belangrijk zijn in het leven en in je werk. Ook ga je onderzoeken wie de helpers op je weg zijn en wat zij voor je betekenen. Helpers bestaan uit je talenten én dierbaren om je heen.

5

Module 5: Jouw beroepen en helden

Middels een professionele online beroepen test inclusief beroepen overzicht vind je jouw ideale beroep. Naast de helpers uit de vorige module kunnen voorbeeldfiguren, of helden je ook op weg helpen.

6

Module 6: Jouw besluit en actieplan

In deze module komen alle voorgaande stappen die je gezet hebt samen. Je vormt het antwoord op je vraag, neemt een besluit en zet dit om in concrete acties.

Stop de twijfel door vandaag nog aan de slag te gaan met de online training 'Werk met vuur!'

Werken met vuur betekent dat je zonder twijfel én met houvast, duidelijkheid en uitdaging een steady leven hebt. Een leven waarin je weet wat je te doen staat, je rust mag ervaren in je werk en vertrouwen hebt in je pad. Je kiest voor jezelf, doet waar je goed in bent én wat je leuk vindt.

weten wat je te doen staan
kiezen voor jezelf
vertrouwen in je pad

Bonus

Een extra steuntje in de rug!

Ik begrijp dat wanneer je een keuze hebt gemaakt voor een ander beroep of een nieuwe opleiding je direct aan de slag wil. Je eerste stap zal waarschijnlijk bestaan uit het verder onderzoeken van je keuze door bijvoorbeeld beroepeninterviews, meeloopdagen, stages, intakegesprekken of sollicitatiegesprekken.  Daarvoor heb ik speciaal voor jou handige extra's toegevoegd aan de online training.

Inclusief gratis 1 op 1 online coach gesprek ter waarde van 75,- euro.

Omdat ik waarde hecht aan écht persoonlijk contact!

Bonus 01:

Overzicht van handige websites

Met dit overzicht klik je snel door naar bruikbare websites voor informatie over studies en beroepen. Geen gedoe met zoeken in zoekmachines.

Bonus 02:

Helpende vragen voor beroep en opleiding

Deze opsomming van vragen die je kunt stellen aan een beroepsbeoefenaar of opleider helpen je te focussen en de informatie te krijgen die je nodig hebt.

Bonus 03

1 op 1 online coach gesprek

Een online coach gesprek met mij van max 60 min waarin jij je vragen kunt stellen. In te zetten op het moment dat jij het nodig hebt mits het binnen 3 maanden na aankoop van de training is.

Ontdek wat jij de wereld te geven hebt.

De vrouwen in mijn (online) praktijk hebben één ding met elkaar gemeen, zij zijn op zoek naar zingeving. Zij zoeken naar hun life purpose en zijn bereid met een open en kritische houding naar het eigen leven te kijken. Inclusief alle positieve en negatieve gedachten, gevoelens en gedragingen. Zij wensen een wereld die één is waar we vanuit liefde met elkaar om kunnen gaan. Kortom, wees welkom om te ontdekken wat jij de wereld te geven hebt.

Een online training maar dan persoonlijk!

In deze unieke training krijg je antwoord op jouw persoonlijke vraag, kies je vanuit een holistische kijk op het leven én ga je aan de slag met je levensverhaal.

aanbod

online training 'werk met vuur'

149.95

  • 6 modules
  • 2 bonus modules
  • Inclusief gratis coach gesprek van 60 min t.w.v. €75,
  • Direct starten
  • Twee jaar toegang tot de academy

100%

Tevredenheids garantie

Niet goed, geld terug

vond je het niks? Dan krijg je je geld terug.

Mocht je om wat voor reden dan ook niet tevreden zijn over het aanbod in de online academy dan kun je binnen 14 dagen je geld terug vragen. Zonder gedoe stort ik direct het gehele bedrag terug.

Veelgestelde vragen

Hoe plan ik het gratis online coach gesprek?

In de academy wordt in de bonus module uitgelegd hoe je contact met mij op kunt nemen om een coach gesprek te plannen. 

Dit gesprek vindt online plaats met een duur van maximaal 60 minuten. Let op, de bonus is geldig tot 3 maanden na de aankoopdatum.

Wat is biografische coaching?

Biografiek komt van het woord ‘biografie’ en waar een biografie van ouds over het leven van iemand anders gaat, bestudeer je in de biografiek je eigen levensloop. Het doel is hetzelfde namelijk door middel van de levensloop de persoon leren kennen. Iedereen heeft in de loop van z'n leven gebeurtenissen en ontwikkelingen doorgemaakt die de persoonlijkheid en het karakter hebben gevormd. De eigen levensloop is dan ook een waardevolle bron van zelfkennis.
Op elk moment in je leven kan het de moeite waard zijn om je biografie te beschouwen en de thema's, rode draden en motieven te vinden en met name als je vragen hebt over hoe je eigen biografie te leven.

Biografiek is de toegepaste kennis van de wetmatigheden in de levensloop. De wetmatigheden bieden een context waartegen de individuele levensweg zich aftekent. 

Bron: biografiek.nl

Dit zeggen de deelnemers over het 1 op 1 coach gesprek

Deze vrouwen volgde een live 1 op 1 coach programma. Meer info vind je hier.

Safa

Veilig en vertrouwd

'Ik ervaarde de gesprekken zowel veilig als vertrouwd. Floortje hoefde er alleen te zijn. Ze luistert met aandacht en benoemd wat haar opvalt. Telkens weer wisten de juiste vragen van haar de kern te raken. Het was me een genoegen om de liefdevolle Floortje mee te nemen in mijn reis.'

Conny

Verbazing en nieuwe inzichten

‘Ik werd telkens verrast door de beelden die in me opkwamen tijdens de gesprekken én dat die beelden me zoveel konden vertellen! Keer op keer bracht het me verbazing en nieuwe inzichten.’

Zainab

Samenwerking

‘Door terug te kijken naar mijn leven heb ik duidelijkheid gevonden. Floortje begeleid je hierin met fijne energie, ze luistert naar je en stelt vragen. Het was een hele fijne samenwerking.’

5 tips voor meer holisme in je eerste baan!

Download de gratis reader en ontdek wat jij kunt doen om een steady eerste baan te creëren.

'Een keuze maak je met hoofd, hart en handen zodat het vuur in jou gaat branden en je durft te kiezen!'

Na jaren fine tunen ben ik trots op het resultaat dat zoveel vrouwen behalen na het doorlopen van de training én 1 op 1 coach programma's. Ik voeg jou graag toe aan de bevlogen groep vrouwen die mij een inkijkje geven in hun leven en waar ik even mee mag lopen. Je bent meer dan welkom bij Rode draad coaching! 

Liefs, Floortje

>